onsdag 19 december 2012

Inredningstips för en romantisk stil


Den romantiska stilen kännetecknas av mycket vitt. Ofta finns också andra färginslag med, då i ljusa färger. Färgerna kan variera beroende på vad man tycker om. Men den romantiska stilen brukar ofta kombinera vitt med turkost, rosa eller lavendelfärgat. Det går också att lägga till några få mörkare detaljer om man vill ha lite starkare färger i rummet. Mörklila är en färg som man ganska enkelt kan matcha till olika toner i rosa, lila och turkost.



Till dessa färger är det vanligt att inredningsdetaljerna består av silver eller silverliknande material. Hur många inredningsdetaljer man behöver beror helt på hur rummet ser ut. Men ibland behöver man inte ha mer än till exempel en lite större kandelaber som står på golvet. Om man vill ha lite mindre detaljer kan man kombinera lite olika prydnader med mycket ljus och gröna växter. Ljus används mycket i den romantiska stilen, både på bord, hyllor och på väggar och i tak.

Gröna växter hör på ett sätt till den romantiska stilen. Det ska inte vara för mycket utan hellre mindre växter som är lite finare. Det finns flera tips på nätet om hur man själv kan skapa kombinationer av gröna växter och andra prydnader för att göra en personlig och fin sammansättning. Till exempel kan man använda stenar, smycken, glitter och mycket annat. Det får växterna att synas mer och blir vackert att se på.
Tyger är även det enkelt att använda för att göra om och försöka ge ett annat intryck av ett rum. I sovrummet kan man till exempel ha en sänghimmel vilket är ganska klassiskt för den romantiska stilen. En sänghimmel kan antingen gå över huvudänden av sängen eller runt hela sängen. Tygel är nästan alltid vitt och kan ofta vara lite genomskinligt när det gäller sänghimlar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar